Dichter bij de praktijk

De opzet is hulpverlener en de gediplomeerde hulpverleners dichter bij de praktijk van de eerste hulpverlening te brengen, waarmee wordt bedoeld:

  • Aan de hand van de gedragingen van het slachtoffer en de antwoorden die het slachtoffer geeft op vragen van de hulpverlener, kan geleerd worden vast te stellen wat het slachtoffer mankeert.
  • Door een medisch verantwoorde uitbeelding van het letsel kan de hulpverlener ook visueel waarnemen wat de verschijnselen van bepaalde letsels zijn.
  • Door een juiste enscenering van de ongeval situatie kan de hulpverlener zich een voorstelling maken van wat er is gebeurd en kan de hulpverlener leren situaties te beoordelen en mogelijk gevaar te herkennen.

Hulpverleners worden door het omgaan met LOTUS®slachtoffers minder van hun stuk gebracht bij het zien van wonden, bloed, enz. zodat zij beter in staat zijn eerste hulp te verlenen.

Hulpverleners leren slachtoffers te behandelen en dat kan alleen goed worden gedaan als men die handelingen regelmatig en met medewerking van LOTUS®slachtoffers heeft kunnen beoefenen.